Cantharellen

6.95 6,95 €/100 gram

Rungis

De cantharel is een eetbare wilde paddenstoel met een lichte peperachtige smaak. De cantharel wordt ook wel hanenkam of dooierzwam genoemd. Dit komt door het uiterlijk van de paddenstoel en de vaak oranje gele kleur. De cantharel is een zeer geliefde paddenstoel door zijn smaak en lange houdbaarheid. De cantharel kan goed ingevroren bewaard worden.

De cantharel, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd, is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De steel is meestal heel kort. Cantharellen waren lang alleen'wild' te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar'girolle'.

6.95 6,95 €/100 gram

De cantharel is een eetbare wilde paddenstoel met een lichte peperachtige smaak. De cantharel wordt ook wel hanenkam of dooierzwam genoemd. Dit komt door het uiterlijk van de paddenstoel en de vaak oranje gele kleur. De cantharel is een zeer geliefde paddenstoel door zijn smaak en lange houdbaarheid. De cantharel kan goed ingevroren bewaard worden.

De cantharel, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd, is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De steel is meestal heel kort. Cantharellen waren lang alleen'wild' te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar'girolle'.

Was en schil de cantharel alleen als het strikt noodzakelijk is. Snijd een eindje van de steel en veeg zand en vuiligheid weg met een zacht borsteltje of een vochtig doekje.
Voeg cantharellen altijd pas op het laatst toe bij de bereiding, ze kunnen namelijk snel taai worden.
De hanenkam komt vandaag de dag veel minder voor dan vroeger, misschien door het overmatig verzamelen. Op zure zandgrond is hij vrij algemeen in naald -en loofbossen bij den, eik, beuk en berk van juni tot oktober, maar ook in de duinen is hij te vinden. De soort komt voor in Azië, Noord-Amerika, Europa en Australië. De cantharel kan worden gebakken of bijvoorbeeld worden verwerkt in ragout of een omelet.

Dit product wordt geleverd door Rungis
Rungis is dé vers specialist in aardappelen, groenten, fruit, paddenstoelen en kruiden voor horecagelegenheden, groothandels en cateringbedrijven. Al sinds 1989 is Rungis een begrip in de culinaire wereld en levert dagvers. Van (sterren) restaurants tot eetcafés en van hotels tot cateringbedrijven. Rungis is nog altijd echt groenteboer en een onafhankelijk familiebedrijf.

5 seizoenen
Rungis inspireert en informeert je met een grenzeloos en uniek assortiment langs de 5 seizoenen. Wie dicht bij de natuur staat en uitgaat van de kracht van elk seizoen, komt er niet onderuit; er bestaan 5 unieke seizoenen met groente, fruit en kruiden die authentiek zijn voor dat jaargetijde.
Rungis kent 5 seizoenen: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst.

Gert Jan's keuze
Iedere week inspireert Gert jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete seizoenproducten. Bekijk het filmpje van deze week
Ben je op professioneel vlak geïnteresseerd? Kijk dan op Rungis.nl

ConditieKoelvers
HerkomstNederland, Barendrecht
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.