Wortelen en knollen

Er zijn 38 producten
25 - 38 van 38 producten weergegeven
  • R90060

    Laos is een populair kruid in de Indonesische en Thaise keuken. De frisse, bitterzoete geur is bedwelmend sterk en doet denken aan citrusvruchten. Alleen al om de geur is het een genot om met laos te werken. Laos wordt ook wel galangal of Thaise gember genoemd.

  • R270362

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

  • R270060

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

  • R100144

    Patte de Loup, in het Nederlands Wolvenklauw, is lekker fris en iets zoet. Deze Franse appel heeft een zuurtje en een wat ruwe schil. Het is een appeltje om rauw te eten én mee te koken. Deze appel vertoont soms een tekening die lijkt of er een wolf aan gekrabd heeft, vandaar “Wolvenklauw'.Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het...

  • R20217

    De Bretonse Zandpeen wordt ook wel ‘Carotte des Sables' genoemd. Door de groei op zanderige bodem aan de Franse kust, is de wortel van nature lang, glad en regelmatig van vorm en wordt de kleur roder. Door deze groeiomstandigheden is de wortel minder vatbaar voor ziekten en insecten. Carotte des Sables is licht, zoet en heeft een onvergelijkbare smaak.

  • R20084

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

  • R20096

    Ook wel meiraapjes genoemd. Meiknollen zijn pittig, sappig en fris van smaak. De meiknol is familie van de koolraap, maar smaakt totaal anders. Snijd de meiknol in dunne plakjes of rasp over bijvoorbeeld een salade.

  • R10009

    Kervelwortel is pas goed eetbaar als de vorst eroverheen is geweest, net als bij boerenkool en pastinaak. De smaak is nootachtig, anderen spreken over een zacht zoete, iets naar kastanje neigende smaak. De knol bevat een vrij hoog gehalte aromatische stoffen; daardoor is de wortel zoetig en bloemig. De knolletjes zijn zeer geschikt voor een lekkere puree....

  • R270018

    Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak van schorseneren lijkt wat op die van asperges. Schorseneren schoonmaken is veel werk, dit is de grootste reden dat het tegenwoordig niet zo vaak meer wordt gegeten. Toch vormen schorseneren een aparte en vooral lekkere aanvulling op het menu en de mogelijkheden zijn eindeloos. ...

  • R20452

    De Chantenay carrot is en klein zoet en knapperig worteltje. Deze wortels komen uit Engeland. Chantenay carrots zijn zeer veelzijdig. Ze zijn zowel gekookt erg smaakvol als rauw. Chantenay carrots komen in drie verschillende kleuren: oranje, wit en paars. Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het helaas niet leverbaar 

  • R20471

    De Chantenay carrot is en klein zoet en knapperig worteltje. Deze wortels komen uit Engeland. Chantenay carrots zijn zeer veelzijdig. Ze zijn zowel gekookt erg smaakvol als rauw. De wortel behoudt zijn mooi paarse kleur ook wanneer deze wordt gekookt. Chantenay carrots komen in drie verschillende kleuren: oranje, wit en paars. Het seizoen van...

  • R270413

    Wortels zijn er in veel kleuren, van wit tot geel en oranje tot paars. Oranje wortels werden het eerst in Nederland geteeld in de 17e eeuw en zijn nu de meest voorkomende in de westerse landen.Gele peen is harder dan de normale peen, maar heerlijk mals, zacht en kleurig na het koken. Het pigment van de gele wortelen bevat veel Luteïne, een soort...

  • R270577

    De paarse boerenkool, de gekleurde variant op de standaard groene boerenkool. De smaak is vrijwel hetzelfde, maar de kleur maakt deze variant bijzonder. Paarse boerenkool verliest zijn kleur tijdens het koken, maar behoudt zijn kleur wanneer deze wordt gebakken of gestoomd.Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het helaas niet leverbaar 

  • R130008

    Crosne, ook wel bekend als Japanse aardappel of Japanse andoorn. Crosne is een grappig geribbeld knolletje. In China en Japan is crosne een echte delicatesse groente. Crosne is heerlijk licht zoet en nootachtig van smaak. Je kunt crosne stoven, frituren, blancheren of rauw eten in bijvoorbeeld een salade.Het seizoen van dit product is voorbij en...

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.