Wortelen en knollen

Er zijn 36 producten
1 - 24 van 36 producten weergegeven
  • R270025

    Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol is bruingeel van kleur en het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Knolselderij kan worden gegeten als groente, maar is bijvoorbeeld ook onmisbaar in de erwtensoep.

    2,45 €/stuk
  • R20016

    Bospeen heeft die zoete typische wortelsmaak. Bospeen is zeer breed inzetbaar en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zo kun je ze koken, wokken of stomen. Maar ook rauw doet de bospeen het goed. Eet ze bijvoorbeeld rauw met een dipsausje. Lekker en gezond.

    1,95 €/bos
  • R10012

    De mierik is een plant met witte bloemen. De witte wortel wordt de mierikswortel genoemd. Mierikswortel lijkt qua smaak een beetje op mosterd of radijs, lekker pittig. Het Japanse ‘zusje' van de mierikswortel is wasabi.

    2,95 €/250 gram
  • R20190

    Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de'vergeten groenten' want bijna niemand kent de pastinaak nog. Het is een lange ivoorkleurige wortel die wel 300 gram per stuk kan wegen. De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet en ligt tussen de smaak van wortel...

    1,45 €/200 gram
  • R20046

    Gele peen is harder dan de normale peen, maar heerlijk mals, zacht en kleurig na het koken. Bijna was de gele wortel alleen nog als voederwortel voor dieren verkrijgbaar; men zag meer in de oranje wortel, die in de loop van de vorige eeuwen flink belangrijk werd.

    1,45 €/500 gram
  • R10015

    De peterseliewortel is de wortel van peterselie en een zogenoemde'vergeten groente'. Deze wordt gekweekt om de grote witte wortel en niet om het blad. Deze wortel kan tot 15 cm lang worden en heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak. Het blad van de peterseliewortel kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie. Overigens...

    1,95 €/200 gram
  • R10019

    Een lange, vrij dunne wortel met een donkerpurper, bijna zwarte kleur. Van binnen heeft de wortel een mooie oranje kern.

    1,25 €/500 gram
  • R20161

    Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel armeluisasperges genoemd. Schorseneren zijn een beetje van tafel verdwenen, omdat het schoonmaken veel werk is. Toch is dat jammer, want het bleekcrème vruchtvlees is heerlijk en herinnert aan artisjok en asperge. Schorseneren...

    2,45 €/500 gram
  • R10030

    De lange, vrij dunne wortels zijn donkerpurper, bijna zwart. Van binnen is de wortel ook donker van kleur en de smaak is zowel rauw als gekookt uitstekend.

    1,45 €/500 gram
  • R270016

    Pastinaak valt onder de vergeten groenten. Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, tegenwoordig kent bijna niemand de pastinaak meer. Maar toch lijkt de pastinaak zijn come back te maken in de Nederlandse keukens. Pastinaak heeft een heerlijk intens, aromatische en enigszins zoete smaak. Ook heeft het iets weg van anijs.

    1,95 €/500 gram
  • R130031

    Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Aardperen zijn licht zoet en nootachtig van smaak. Aardperen kunnen rauw worden gegeten, gekookt, gestoomd of verwerkt in soepen en puree. Tijdens het bereiden verspreiden aardperen een rokerig aroma.

    2,45 €/500 gram
  • R20036

    De gele biet is een stuk minder sterk van smaak dan de rode variant. De gele biet heeft een friszoete smaak. De biet heeft prachtige gele cirkels aan de binnenkant. Deze biet is niet alleen mooi, maar kan ook op veel verschillende manieren worden klaargemaakt.

    1,95 €/500 gram
  • R270299

    Koolraap groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Het gele geurige, vlees heeft dan een zachte,...

    3,45 €/500 gram
  • R270333

    Knoflook is een echte smaakmaker. Knoflook is beroemd en berucht om zijn doordringende aroma. Knoflook is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Het kan praktisch overal doorheen worden gedaan. Probeer voor een verrassend effect ook eens onze biologische gefermenteerde knoflook. Verrassend zoet van smaak en heerlijk smeuïg.

    4,95 €/500 gram
  • R270065

    Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember is fris, pittig, kruidig en verkwikkend. Deze biologische gember is heerlijk zacht van smaak.

    1,45 €/100 gram
  • R270362

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

    2,45 €/stuk
  • R270497

    Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember is fris, pittig, kruidig en verkwikkend. Deze biologische gember is heerlijk pittig van smaak.

    1,45 €/100 gram
  • R270060

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

    2,45 €/stuk
  • R100144

    Patte de Loup, in het Nederlands Wolvenklauw, is lekker fris en iets zoet. Deze Franse appel heeft een zuurtje en een wat ruwe schil. Het is een appeltje om rauw te eten én mee te koken. Deze appel vertoont soms een tekening die lijkt of er een wolf aan gekrabd heeft, vandaar “Wolvenklauw'.

    2,45 €/500 gram
  • R20217

    De Bretonse Zandpeen wordt ook wel ‘Carotte des Sables' genoemd. Door de groei op zanderige bodem aan de Franse kust, is de wortel van nature lang, glad en regelmatig van vorm en wordt de kleur roder. Door deze groeiomstandigheden is de wortel minder vatbaar voor ziekten en insecten. Carotte des Sables is licht, zoet en heeft een onvergelijkbare smaak.

    2,95 €/500 gram
  • R20084

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

    1,45 €/stuk
  • R20096

    Ook wel meiraapjes genoemd. Meiknollen zijn pittig, sappig en fris van smaak. De meiknol is familie van de koolraap, maar smaakt totaal anders. Snijd de meiknol in dunne plakjes of rasp over bijvoorbeeld een salade.

    3,45 €/1 kilogram
  • R10009

    Kervelwortel is pas goed eetbaar als de vorst eroverheen is geweest, net als bij boerenkool en pastinaak. De smaak is nootachtig, anderen spreken over een zacht zoete, iets naar kastanje neigende smaak. De knol bevat een vrij hoog gehalte aromatische stoffen; daardoor is de wortel zoetig en bloemig. De knolletjes zijn zeer geschikt voor een lekkere...

    4,95 €/200 gram
  • R270018

    Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak van schorseneren lijkt wat op die van asperges. Schorseneren schoonmaken is veel werk, dit is de grootste reden dat het tegenwoordig niet zo vaak meer wordt gegeten. Toch vormen schorseneren een aparte en vooral lekkere aanvulling op het menu en de mogelijkheden zijn eindeloos.Het...

    2,45 €/500 gram
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.