Poulet De Bresse

23,90 €/kg

Treuren

De Rolls Royce onder de scharrelkippen en waarschijnlijk ook de meest bekende. Deze prachtige witte kippen leven als een God in Frankrijk in de regio Bresse, een groene omgeving met leemachtige grond rijk aannatuurlijke voeding voor de Bresserkippen.

23,90 €/kg

De Rolls Royce onder de scharrelkippen en waarschijnlijk ook de meest bekende. Deze prachtige witte kippen leven als een God in Frankrijk in de regio Bresse, een groene omgeving met leemachtige grond rijk aannatuurlijke voeding voor de Bresserkippen.

De rijke historie gaat terug tot de 16e eeuw, toen al stond de regio Bresse bekend om haar mooie gevogelte. Vandaag de dag is de Poulet de Bresse niets veranderd; de kip is nog net zo oorspronkelijk als een paar eeuwen geleden. Er is niets veranderd aan het ras, de fok en de slacht, al deze processen gaan nog net zo ambachtelijk als toen. Het is een langzaamgroeiend ras, dat pas geslacht mag worden na 16 weken. Juist die langzame groei en de leeftijd zijn essentieel voor de mooie uitgesproken smaak van het vlees van de Bresse kip. De bereiding vraagt wel wat aandacht. Om de mooie smaak goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk tijdens het braadproces zo min mogelijk vocht en vet te verliezen. Een Bresse kip komt dus het best tot zijn recht in een ouderwetse braadpan, ca 90 min op een lage temperatuur. Aanbraden (ook op lage temperatuur) in roomboter en veel draaien en bedruipen, zorgt voor het beste resultaat.

Conditievers
HerkomstFrankrijk
Eenheid prijs23,90 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.