Geitenvlees

Er zijn 6 producten

Mals vlees van de geitenbok

In Nederland worden er elk jaar 140.000 bokjes geboren in de geitenmelkindustrie. Maar met die bokjes gebeurt eigenlijk nauwelijks iets. Veel mensen halen hun neus ervoor op. En dat is niet terecht, want het jonge beest is bijzonder zacht van structuur en van smaak. Niet overheersend en zonder de penetrante smaak die meestal verwacht wordt bij geitenvlees. Eigenlijk kan je het geitenvlees van jonge bokjes het best vergelijken met zuiglam. Geitenbok is een op en top Nederlands, verantwoord vleesproduct.

Een oplossing voor het bokkenprobleem

Voor geitenbokken is weinig toekomst in Nederland. Tot zeven jaar geleden werden de meeste bokjes geëxporteerd naar Zuid-Europa, voornamelijk Spanje, waar ze wel gek zijn van geitenvlees. In 2011 werd er echter een wet aangenomen die bokkentransport langer dan twee uur verbood, waardoor de export grotendeels opdroogde. Sindsdien blijven geitenboeren met hun bokken zitten. Drie geitenboeren uit Flevoland en de Almeerse slagerij Nice to Meat sloegen de handen ineen om het duurzame vlees van geitenbokjes op de kaart te zetten.

Online geitenvlees bestellen bij Nice to Meat

In de online winkel van Nice to Meat kies je uit verschillende delen vers vlees, zoals de schouder en de bout, maar ook ambachtelijk opgebonden rollades, huisgemaakte paté en kant en klare poulet voor bijvoorbeeld Indonesische curries en saté. Het geitenvlees wordt dagvers gesneden, vacuüm verpakt en van woensdag tot en met zaterdag thuis bezorgd.

Subcategories
1 - 6 van 6 producten weergegeven
  • 4951020

    Een hele bout met been van het Polderbok. Met de bout kan je in de keuken alle kanten op: gebruik hem voor de lekkerste geitensate, curries of om in zijn geheel te garen in de oven. De bout komt van de achtervoet van de geitenbok en is wat groter en malser van structuur dan de schouder. Door te kiezen voor vlees van het Polderbok, kies je voor een...

    18,60 €/kg
  • 4951350

    Saté is een graaggeziene vleesbereiding in Nederland, zowel van varkens- en rundvlees. Maar wist je dat in Indonesië saté ook vaak van geitenvlees wordt gemaakt? Met het poulet voor saté van de Polderbok maak je thuis de lekkerste geitensaté, ofwel Saté Kambing. Het vlees voor het poulet wordt gesneden van de bout van de Polderbok en is zacht van...

    12,35 €/500 gram
  • 4951375

    Ambachtelijk gemaakte paté met vlees van de Polderbok. Heerlijk voor op brood of voor bij de borrel. Het vlees van de geitenbokjes een heerlijke, maar milde smaak en dat proef je terug in deze paté. Gemaakt met een gedeelte bokkenvlees en een deel varkensvlees voor de optimale structuur. Daarnaast zijn room en tuinkruiden toegevoegd om de smaak te...

    3,05 €/150 gram
  • 4951120

    Een hele schouder met been van het Polderbok afkomstig van geitenboeren uit Flevoland. De schouder van het geitenbok is wat steviger van structuur dan de bout en is daarom vooral geschikt voor bereidingen op lage temperatuur. Denk aan rollade's, curry's en andere stoofgerechten. Het Polderbokje is mild van smaak maar het vlees heeft zeker karakter. Een...

    13,15 €/kg
  • 4951330

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Calibri; color: #000000}Geitenvlees is erg populair in de Indonedische keuken: het vlees van de Polderbok is dan ook heerlijk in een traditionele Rendang Kambing, een stoofgerecht op basis van geitenvlees, kokos en verschillende kruiden en specerijen. Voor dit poulet van geitenbok worden de...

    11,55 €/500 gram
  • 4951170

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Lucida Grande'; color: #000000}p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Lucida Grande'; color: #000000}Een perfect alternatief voor de traditionele lamsrollade. Een ambachtelijke rollade van het Polderbok. Gemaakt van de bout van het geitenbokje. Het boutje is volledig...

    29,20 €/kg

Mals vlees van de geitenbok

In Nederland worden er elk jaar 140.000 bokjes geboren in de geitenmelkindustrie. Maar met die bokjes gebeurt eigenlijk nauwelijks iets. Veel mensen halen hun neus ervoor op. En dat is niet terecht, want het jonge beest is bijzonder zacht van structuur en van smaak. Niet overheersend en zonder de penetrante smaak die meestal verwacht wordt bij geitenvlees. Eigenlijk kan je het geitenvlees van jonge bokjes het best vergelijken met zuiglam. Geitenbok is een op en top Nederlands, verantwoord vleesproduct.

Een oplossing voor het bokkenprobleem

Voor geitenbokken is weinig toekomst in Nederland. Tot zeven jaar geleden werden de meeste bokjes geëxporteerd naar Zuid-Europa, voornamelijk Spanje, waar ze wel gek zijn van geitenvlees. In 2011 werd er echter een wet aangenomen die bokkentransport langer dan twee uur verbood, waardoor de export grotendeels opdroogde. Sindsdien blijven geitenboeren met hun bokken zitten. Drie geitenboeren uit Flevoland en de Almeerse slagerij Nice to Meat sloegen de handen ineen om het duurzame vlees van geitenbokjes op de kaart te zetten.

Online geitenvlees bestellen bij Nice to Meat

In de online winkel van Nice to Meat kies je uit verschillende delen vers vlees, zoals de schouder en de bout, maar ook ambachtelijk opgebonden rollades, huisgemaakte paté en kant en klare poulet voor bijvoorbeeld Indonesische curries en saté. Het geitenvlees wordt dagvers gesneden, vacuüm verpakt en van woensdag tot en met zaterdag thuis bezorgd.

Filter

Prijs

4 € - 34 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.