Escargots (slakken) in biologische groentebouillon (18st)

10.5 10,50 €/stuk

Vanilla Venture

PAR800140

18 escargots (gros gris) in een echte groentebouillon zonder E-nummers of andere toevoegingen. De slakken zijn langzaam gegaard en zijn niet ingevroren geweest! Zo behouden ze hun aardse smaak, kenmerkende vorm en "bite". Direct te gebruiken in een mooi recept.

10.5 10,50 €/stuk

18 escargots (gros gris) in een echte groentebouillon zonder E-nummers of andere toevoegingen. De slakken zijn langzaam gegaard en zijn niet ingevroren geweest! Zo behouden ze hun aardse smaak, kenmerkende vorm en "bite". Direct te gebruiken in een mooi recept.

Kweker Lennard ter Hall is al drie jaar met zijn slakken in de weer en je zou hem gerust de ‘slakkenkoning’ van Nederland kunnen noemen. Hij heeft een duurzame, biologische en natuurgetrouwe aanpak en dat levert een product op dat een ongekend goede kwaliteit heeft ten opzichte van welke herkomst dan ook. Lennards slakken lijken dan ook in de verste verte niet op de vormloze stukjes vlees die je meestal in blikjes vindt. In de kassen van Slow Escargots kruipen duizenden slakken gelukzalig van sinaasappelkistje naar sinaasappelkistje.

Wij namen onlangs een kijkje bij Lennards slakkenfarm. Toen hij aan dit avontuur begon, had hij bijna alle boeken over slakken gelezen en hij bezocht ook veel kwekerijen in het buitenland. Maar, bekent hij: “Ik zag daar eigenlijk vooral wat ik niet wilde doen.”

Tijm, basilicum en rozemarijn

Lennard schotelt zijn slakken seizoenseten voor zoals winterpeen in de winter en appel en peren in het najaar. Daarnaast krijgen de slakken ook tijm, basilicum en rozemarijn hetgeen hun vleessmaak ten goede komt. Lennard gelooft heilig dat gelukkige slakken ook lekkerder zijn. Dus probeert hij ze zoveel mogelijk te verwennen. Het resultaat: prachtige escargots met een mooie kenmerkende vorm, een geweldige textuur en een verfijnde aardse smaak. Een kwaliteitsproduct met heel veel culinaire mogelijkheden.

Via Vanilla Venture kunt u een netje met een kilo levende nuchtere slakken bestellen die zeker twee weken in de koeling te bewaren zijn (maar waarom zou je). Ze zijn ook voorgegaard op glas in biologische groentebouillon te krijgen. De levende slakken moeten eerst twee minuten geblancheerd worden om ze daarna in ongeveer anderhalf uur op 85 graden Celsius in bouillon te garen.

 

ConditieGekoeld
HerkomstNederland
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.