Acquerello risotto rijst 500g

7.15 7,15 €/stuk

Vanilla Venture

PAR400002

Het merk Acquerello is de favoriete risottorijst van Alain Ducasse en bijvoorbeeld Heston Blumenthal en eigenlijk zouden we nu niks meer hoeven te schrijven. Zo flauw zijn we niet. Deze carnaroli-rijst wordt gedurende minimaal een jaar gedroogd en daardoor neemt de korrel nog makkelijker vloeistof en dus smaak op. Risotto gemaakt met de rijst van Acquerello levert rijstkorrels op die zoals de Italianen zeggen in de mond dansen. Dat onderscheidt Acquerello van andere (risotto)rijstsoorten.

7.15 7,15 €/stuk

Het merk Acquerello is de favoriete risottorijst van Alain Ducasse en bijvoorbeeld Heston Blumenthal en eigenlijk zouden we nu niks meer hoeven te schrijven. Zo flauw zijn we niet. Deze carnaroli-rijst wordt gedurende minimaal een jaar gedroogd en daardoor neemt de korrel nog makkelijker vloeistof en dus smaak op. Risotto gemaakt met de rijst van Acquerello levert rijstkorrels op die zoals de Italianen zeggen in de mond dansen. Dat onderscheidt Acquerello van andere (risotto)rijstsoorten.

Ach, ze zeggen het zo mooi bij Acquerello: wij verenigen traditie en innovatie. ‘Wijis in dit geval de familie Rondolini die al sinds 1935 rijst oogst in de Piëmontese provincie Vercelli, het Italiaans centrum van de rijst in de Po-vlakte, hoog in het noordwesten van het land. De stad Vercelli is omgeven door rijstvelden die vooral in het voorjaar hun charme hebben omdat ze dan onder water staan.Deze carnaroli-rijst wordt ontdaan van vliesjes en minstens een jaar gedroogd (ze hebben zelfs rijst die zeven jaar heeft liggen drogen). Dat gebeurt in geklimatiseerde opslaghuizen waardoor de rijst nog beter in staat is vocht op te nemen. Het drogen zorgt ervoor dat de zetmelen, de eiwitten en vitaminen minder makkelijk in water oplossen. Zo blijft het een stevige, niet-romige risotto, zelfs als hij afgekoeld is. Wel neemt deze rijst heel veel vocht op, maar de korrels plakken niet aan elkaar. Die ‘dansenuiteindelijk in de mond, zo zeggen ze bij Acquerello. Door dat grote absorptievermogen nemen de korrels flink in grootte toe en alle smaak van het kookvocht gaat in de korrel zitten. Maar ... veel chefs vinden de rijst van Acquerello zo lekker, dat zij water gebruiken om de rijst te koken. Later wordt dan boter en parmezaan toegevoegd en bijvoorbeeld wat druppels mooie azijn.

Gewicht500 gram
HerkomstItalië
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.