Zwaluwgekwetter

Bourgondisch Lifestyle

200025BL

Een biologische witschimmelkaas uit de Achterhoek, gemaakt van rauwe koemelk. De kaas heeft een licht aangenaam bittertje, doordat er gebruik gemaakt wordt van vegetarisch stremsel.

Een biologische witschimmelkaas uit de Achterhoek, gemaakt van rauwe koemelk. De kaas heeft een licht aangenaam bittertje, doordat er gebruik gemaakt wordt van vegetarisch stremsel.

Op ekoboerderij Arink in Lievelde, de achterhoek, wordt sinds enkele jaren de biologische witschimmelkaas Zwaluwgekwetter geproduceerd. Het kaasje wordt gemaakt van rauwe melk. Op deze boerderij werken ze volgens het principe: gister gras, vandaag melk, morgen kaas. Dit alles in de puurste vorm, dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Alleen 4.000 uur weidegang voor deze koeien. Op deze manier ontstaat er een heerlijk romige witflora-kaas met een licht aangenaam bittertje, doordat er gebruik gemaakt wordt van vegetarisch stremsel. Er worden van deze kaas twee varianten gemaakt, de milde en de temperamentvolle. Beide kazen zijn een geweldige aanwinst voor de Nederlandse witflora en moet u geprobeerd hebben!

 

Witflora- en romige kazen

Deze kazen hebben een romige structuur en zijn zacht van smaak. Deze groep kazen zorgt ervoor dat er een filmpje op je gehemelte ontstaat die straks de smaak van de harde kazen langer laat ‘spelen'.

Conditievers
HerkomstNederland, Lievelde
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.