St. Félicièn

Bourgondisch Lifestyle

22BL

Een heerlijk fris romige wit-flora kaas met aardse tonen uit de omgeving van Lyon, wordt gemaakt van rauwe koemelk, en is gemakkelijk weg te lepelen. De minimale rijpingstijd is drie weken.

Een heerlijk fris romige wit-flora kaas met aardse tonen uit de omgeving van Lyon, wordt gemaakt van rauwe koemelk, en is gemakkelijk weg te lepelen. De minimale rijpingstijd is drie weken.

Deze heerlijk romige wit-flora kaas wordt geproduceerd in de Rhône-Alpes, in de omgeving van Lyon. De oorsprong van dit kaasje is terug te leiden naar de Ardèche. Hier werd de kaas begin 20e eeuw nog gemaakt van geitenmelk. Doordat er nooit een AOC voor de kaas is aangevraagd mocht deze ook op andere plaatsen gemaakt worden. Zo komt het dat het productiegebied verplaatst is en de kaas tegenwoordig van rauwe koemelk gemaakt wordt. De kaas lijkt enigszins wat op zijn neef de Saint-Marcelin. De Félicien is echter romiger en heeft een iets hoger vetgehalte. Daarnaast heeft hij een groter formaat, waardoor het rijpingsproces anders verloopt. Bij Bourgondisch Lifestyle kiezen we ervoor het kaasje in het herkenbare stenen bakje te rijpen. Hierdoor wordt de kaas uiteindelijk vloeibaar en kun je deze heerlijk weglepelen. De minimale rijpingstijd is drie weken. Volgens velen verdient de Saint- Félicien absoluut een AOC en wij zijn het daar zeker mee eens. De heerlijke frisheid van deze kaas in combinatie met de aardse tonen, zorgen ervoor dat niemand er genoeg van kan krijgen.

Witflora- en romige kazen

Deze kazen hebben een romige structuur en zijn zacht van smaak. Deze groep kazen zorgt ervoor dat er een filmpje op je gehemelte ontstaat die straks de smaak van de harde kazen langer laat ‘spelen'.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Omgeving Lyon
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.