Robiole di langa tri latte

37,55 €/kg

11,26 €/stuk Normale prijs

Bourgondisch Lifestyle

De Robiola tre latti wordt gemaakt van drie soorten gethermiseerde koe-, geiten- en schapenmelk. Hierdoor heeft het kaasje de frisheid van geitenmelk, het romige van koemelk en het lichte pikante van schapenmelk.

37,55 €/kg

11,26 € /stuk

De Robiola tre latti wordt gemaakt van drie soorten gethermiseerde koe-, geiten- en schapenmelk. Hierdoor heeft het kaasje de frisheid van geitenmelk, het romige van koemelk en het lichte pikante van schapenmelk.

De Robiola tre latti wordt gemaakt van 3 soorten melk: koe-, geiten- en schapenmelk. Deze manier van kaas maken is ontstaan doordat veel boeren in de Piëmonte verschillende kuddes dieren hielden. Om te zorgen dat er altijd voldoende melk was om kaas te maken werd de melk vermengd. Het resultaat was dat het kaasje de frisheid van de geitenmelk, het romige van de koemelk en het lichte pikante van de schapenmelk kreeg. Vandaag de dag is deze manier van kaasmaken zo geperfectioneerd dat het kaasje fantastisch in balans is. De Robiola is crèmekleurig en heeft een natuurlijk bobbelig korstje. De structuur van de kaas is doorgaans stevig en toch heerlijk romig.
De melk voor deze kaas wordt gethermiseerd. Dit betekent dat de melk verhit wordt naar een temperatuur die de listeria bacterie doodt, deze kaas kan dus gegeten worden door zwangere vrouwen, terwijl de kaas niet gepasteuriseerd is.
De kazen zijn met de hand gemaakt en zijn daarom wisselend in gewicht, een gemiddelde gewicht van deze kaasjes per stuk is rond de 300 gram.

Geiten- en schapenkazen

Geiten- en schapenkazen hebben een hoog zuurgehalte en kenmerken zich door ‘frisheid'. Dat maakt de smaakpapillen wakker en bereidt de mond voor op de andere smaken die zich tijdens de proeverij voordoen.

Conditievers
HerkomstItalië, Piëmonte
Eenheid prijs37,55 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.