Petit Cremeux

Bourgondisch Lifestyle

1156BL

De Petit Cremeux wordt gemaakt biologische rauwe koemelkin Méan, België. De structuur is compact en romig.

De Petit Cremeux wordt gemaakt biologische rauwe koemelkin Méan, België. De structuur is compact en romig.

De Petit Cremeux wordt gemaakt op de hoeve van Daniël in Méan, België. De kaasmaker gebruikt geiten-, schapen- en koemelk om zijn kazen te maken. Deze melk verkrijgt hij vanuit een coöperatie die is opgericht samen met de omliggende boerderijen. Daniël vindt het een uitdaging om de Franse klassieker op eigen wijze na te maken op Belgische grond. De vormen zijn dan ook vaak hetzelfde als de Franse klassiekers, maar de smaak, door het verschil in terroir, is compleet anders. De Petit Cremeux is te vergelijken met een Chaource. De structuur is iets compacter, maar dezelfde romigheid wordt behouden. Voor deze kaas gebruiken Daniël en zijn team biologische rauwe koemelk.

Witflora- en romige kazen

Deze kazen hebben een romige structuur en zijn zacht van smaak. Deze groep kazen zorgt ervoor dat er een filmpje op je gehemelte ontstaat die straks de smaak van de harde kazen langer laat ‘spelen'.

Conditievers
HerkomstBelgië, Méan
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.