Perail des cabasses

Bourgondisch Lifestyle

1001BL

Dit mooie ambachtelijke schapenkaasje uit Zuid-Frankrijk van rauwe melk, wordt volledig met de hand gemaakt.

Dit mooie ambachtelijke schapenkaasje uit Zuid-Frankrijk van rauwe melk, wordt volledig met de hand gemaakt.

Een heerlijk schapenkaasje gemaakt van rauwe melk uit Aveyron, Zuid-Frankrijk. Hier maken Rosine and Jean-Franà§ois Dombre deze heerlijke kaas van de melk die zij verkrijgen uit hun kudde van 600 schapen die, tijdens de zomermaanden, vrijuit grazen op de grassen rondom de plaats Cabasses. De kaaskenner zal weten dat ook de Roquefort uit deze streek komt. Uiteraard loopt de melk aan het einde van het melkseizoen iets terug. De melk is dan niet langer rijk genoeg om de Roquefort te maken en daarom werd er gezocht naar een alternatief, zodat er geen heerlijke melk verloren ging… Zo werd de Pérail de Cabasses geboren en kan je deze tegenwoordig het hele jaar door krijgen. Dit mooie ambachtelijke kaasje wordt volledig met de hand gemaakt en is heerlijk lobbig van structuur, al ligt hij in vetpercentage lager dan de meeste kazen. In de mond geeft dit kaasje een lichte prikkeling gecombineerd met de smaak van verse walnootjes.

Geiten- en schapenkazen

Geiten- en schapenkazen hebben een hoog zuurgehalte en kenmerken zich door ‘frisheid'. Dat maakt de smaakpapillen wakker en bereidt de mond voor op de andere smaken die zich tijdens de proeverij voordoen.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Aveyron
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.