Pecorino riserva

Bourgondisch Lifestyle

Deze schapenkaas uit Zuid-Toscane heeft een minimale rijpingstijd van 10 maanden. De kaas heeft een stevige en toch romige textuur, met een fantastisch krachtige smaak waarbij de fruitige tonen zijn behouden.

Deze schapenkaas uit Zuid-Toscane heeft een minimale rijpingstijd van 10 maanden. De kaas heeft een stevige en toch romige textuur, met een fantastisch krachtige smaak waarbij de fruitige tonen zijn behouden.

Deze geweldige 20 kilogram wegende kaas met een minimale rijpingstijd van 10 maanden wordt gemaakt van speciaal geselecteerde schapenmelk uit de streek Maremma, Zuid-Toscane. In het middeleeuwse dorp, Roccalbegna, bevindt zich een kaasmakerij die op geheel ambachtelijke wijze kaas maakt van enkel schapenmelk. De kaasmakerij is in 1957 opgericht en begon met een zeer kleinschalige productie. Tradities en kennis werden van generatie op generatie overgedragen, met als gevolg dat de familie nu tot de beste kaasmakers van Italië behoort en vele prijzen in de wacht sleept. De kaas heeft een stevige en ook romige textuur, met een fantastisch krachtige smaak waarbij de fruitige tonen zijn behouden. De kaas combineert perfect met krachtige rode wijnen als bijvoorbeeld een Rosso of Brunello di Montalcino.

Harde kazen

De harde kazen kenmerken zich door hun fruitigheid en nootachtige tonen. Deze smaken blijven door de romige voorganger van het kaasplankje lang hangen. 

Conditievers
HerkomstItalië, Maremma
Eenheid prijs55,45 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.