Parmigiano Reggiano Gravero

Bourgondisch Lifestyle

De Parmigiano Reggiano is een fantastische rauwe koemelkkaas met een rijping van 20 maanden en zeer geschikt om in een gerecht te verwerken.

De Parmigiano Reggiano is een fantastische rauwe koemelkkaas met een rijping van 20 maanden en zeer geschikt om in een gerecht te verwerken.

Onze Parmigiano Reggiano krijgen we binnen via collega affineur Giorgio Cravero. Al sinds 1855 selecteert deze familie de beste wielen die er te vinden zijn. Nadat de kazen in Bologna zijn uitgezocht, worden ze overgebracht naar Bra, Piëmonte. Hier brengen de kazen het eerste deel van hun rijpingstijd door in een goed gecontroleerde ruimte, die op constante temperatuur wordt gehouden. Wanneer de kaas de leeftijd van 16 maanden heeft bereikt, halen we deze naar Nederland om hier, bij Bourgondische Lifestyle, nog circa 4 maanden door te rijpen. Naar onze mening heeft de kaas op deze leeftijd een heerlijk fruitig karakter met mooie lichtzoete tonen. De Parmigiano Reggiano is een fantastische kaas om in een gerecht te verwerken, maar zal op een kaasplateau of in combinatie met een mooie Aceto Balsamico ook zeker goed tot zijn recht komen.

Harde kazen

De harde kazen kenmerken zich door hun fruitigheid en nootachtige tonen. Deze smaken blijven door de romige voorganger van het kaasplankje lang hangen. 

Conditievers
HerkomstItalië, Bologna
Eenheid prijs36,75 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.