Munster fermier AOC

Bourgondisch Lifestyle

Een bekende wat stevige roodflora-kaas mooi zoetig van smaak, gemaakt van rauwe koemelk in de Elzas, Frankrijk.

Een bekende wat stevige roodflora-kaas mooi zoetig van smaak, gemaakt van rauwe koemelk in de Elzas, Frankrijk.

Een bekende roodflora-kaas uit de Elzas, Frankrijk. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en is terug te halen naar de zevende eeuw. De Munster is vernoemd naar de plaats Munster waar vroeger de kaas werd ondergebracht in de kelders van de abdijen om door te rijpen. In deze periode werd de kaas voor een groot deel gebruikt om belastingen mee te kunnen betalen. Inmiddels heeft de kaas een AOC-benoeming en moet de productie van de Munster aan strenge eisen voldoen. Zo zijn de afmetingen vastgesteld en de rijpingstijd in vochtige kelders is bepaald op een minimum van 5 weken. Ook moet de kaas regelmatig met pekel worden gewassen om zo de karakteristieke smaak te bereiken. Een mooie roodflora-kaas die wat stevig is van geur en mooi zoetig van smaak. De kaas combineert ook heel mooi met komijn, mocht u eens iets nieuws willen proberen.
Een hele Munster weegt rond de 500 gram.

Roodflorakazen

Roodflorakazen worden gewassen met pekelwater. Ze zijn vaak sterker van geur en overtreffen de smaak van harde kazen. Ze zijn smeuà¯g, soms lepelbaar en toch krachtig van smaak. De roodflora wordt al aan de melk toegevoegd en komt tot ontwikkeling bij het wassen van de kazen met vloeistoffen zoals pekel of eau de vie.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Elzas
Eenheid prijs31,60 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.