Lady Blue

Bourgondisch Lifestyle

Ladys Blue is een biologische blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe geitenmelk.

Ladys Blue is een biologische blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe geitenmelk.

Lady's Blue is een biologische blauwschimmelkaas uit Drenthe, gemaakt van rauwe geitenmelk. Het stremmen van de melk gebeurt met biologisch geitenlebstremsel. Lady was een zeer karakteristieke geit en de ‘leading lady' van de kudde, met een vacht in de kleuren van blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen. Lady's Blue past uitstekend op een kaasplateau, is iets pikant en romig van smaak, maar toch licht verteerbaar. Een mooie blauwschimmel van eigen bodem.

Blauwflorakazen

De blauwflora- of blauwaderkazen worden bijna allemaal bereid met penicillium roqueforti. Deze kazen zijn krachtig van smaak. Bovendien blijft de smaak lang aanwezig. De penicillium zorgt ervoor dat de spijsvertering goed op gang komt. De basis van de penicillium is ooit ontstaan in de omgeving van Roquefort en wordt nog steeds gekweekt op de traditionele boerenbroden.

Conditievers
HerkomstNederland, Nooitgedagt, Drenthe
Eenheid prijs45,40 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.