Etivaz

Bourgondisch Lifestyle

Deze kaas uit de Zwitserse Alpen wordt gedurende de zomermaanden op volledig ambachtelijke wijze van rauwe koemelk gemaakt. De Etivaz heeft een zeer intense smaak.

Deze kaas uit de Zwitserse Alpen wordt gedurende de zomermaanden op volledig ambachtelijke wijze van rauwe koemelk gemaakt. De Etivaz heeft een zeer intense smaak.

De Etivaz van Bourgondisch Lifestyle wordt gemaakt door Nicolette Hamers-Ziörjen, met hulp van haar zoon Florian. Jaren geleden verruilde zij het Noord-Hollandse Castricum voor de Zwitserse Alpen. Hier maakt zij gedurende de zomermaanden een prachtige Alpage-kaas van rauwe koemelk. Deze bijzondere kaas wordt op volledig ambachtelijke wijze gemaakt op een hoogte van 1.500 meter, een zeer intense, en zware klus, maar wel één die zijn vruchten afwerpt. Traditie, eenvoud en passie zijn de woorden die gebruikt worden om de totstandkoming van deze kaas te omschrijven. De Etivaz heeft een zeer intense smaak. Een geweldige combinatie van bloemen, kruiden, en een nootachtige smaak die doet denken aan vers gebrande hazelnoten.

Harde kazen

De harde kazen kenmerken zich door hun fruitigheid en nootachtige tonen. Deze smaken blijven door de romige voorganger van het kaasplankje lang hangen. 

Conditievers
HerkomstZwitserland, Zwitserse Alpen
Eenheid prijs50,40 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.