Epoisses ras el hânout

Bourgondisch Lifestyle

923BL

Deze Epoisses is bestrooid met Râs el Hânout, een mooie verfijnde Mediterraanse kruidenmix, en een kleine hoeveelheid arganolie.

Deze Epoisses is bestrooid met Râs el Hânout, een mooie verfijnde Mediterraanse kruidenmix, en een kleine hoeveelheid arganolie.

In het dorpje Epoisses begon de productie van deze kaas in 1956 opnieuw nadat de Tweede Wereldoorlog een stop had veroorzaakt. In de tijd van Napoleon was deze kaas reeds populair. Het is een sterk geurende kaas met gewassen korst. De geur van Marc de Bourgogne is onmiskenbaar aanwezig. De pà¢te heeft een fijne structuur en smelt op de tong. De affinage duurt minimaal vier weken; De kaas wordt in deze periode een- tot driemaal per week gewassen met pekelwater waar marc de bourgogne aan is toegevoegd, waarbij de hoeveelheid marc telkens iets wordt verhoogd. Rà¢s al Hà¢nout is een mooie verfijnde Mediterraanse kruidenmix, speciaal geselecteerd om in dit geval de Epoisses fermier een extra dimensie te geven. De kaas is bestrooid met deze kruiden, zodat de kruiden lekker kunnen doortrekken in de korst. Daarnaast voegen we een kleine hoeveelheid arganolie aan de kruiden toe, dit zorgt voor een nootachtige smaak.

Roodflorakazen

Roodflorakazen worden gewassen met pekelwater. Ze zijn vaak sterker van geur en overtreffen de smaak van harde kazen. Ze zijn smeuà¯g, soms lepelbaar en toch krachtig van smaak. De roodflora wordt al aan de melk toegevoegd en komt tot ontwikkeling bij het wassen van de kazen met vloeistoffen zoals pekel of eau de vie.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.