Epoisses nue

Bourgondisch Lifestyle

368BL

De Epoisses Nue wordt gemaakt van gethermiseerde melk en vervolgens gewassen met Marc de Bourgogne. Deze kaas is heerlijk smeuïg en snijdbaar.

De Epoisses Nue wordt gemaakt van gethermiseerde melk en vervolgens gewassen met Marc de Bourgogne. Deze kaas is heerlijk smeuïg en snijdbaar.

De productie van de Epoisses begon in de 16e eeuw in het gelijknamige plaatsje in de Bourgogne, Frankrijk. Volgens oude geschriften is de kaas bedacht door monniken, die een gedetailleerd recept voor de kaas ontwikkelden. Ongeveer 200 jaar later werd de productie volledig gestopt, mede door de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In 1956 was er een klein groepje boeren uit dezelfde regio die deze mooie rood-flora kaas weer nieuw leven inblies door middel van het originele recept. De Epoisses Nue (=naakt) was wederom een feit. De Epoisses Nue wordt gemaakt van gethermiseerde melk en vervolgens gewassen met Marc de Bourgogne. Deze kaas is heerlijk smeuà¯g, maar wel snijdbaar. Volgens velen is dit een van de beste kazen die Frankrijk te bieden heeft. En het verhaal gaat dat het zelfs de favoriet van Napoleon was.

Roodflorakazen

Roodflorakazen worden gewassen met pekelwater. Ze zijn vaak sterker van geur en overtreffen de smaak van harde kazen. Ze zijn smeuà¯g, soms lepelbaar en toch krachtig van smaak. De roodflora wordt al aan de melk toegevoegd en komt tot ontwikkeling bij het wassen van de kazen met vloeistoffen zoals pekel of eau de vie.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.