Epoisses fermier

Bourgondisch Lifestyle

451BL

Deze roodflora kaas uit de Bourgogne wordt gemaakt van rauwe koeienmelk en rijpt minimaal 4 weken in een houten bakje.

Deze roodflora kaas uit de Bourgogne wordt gemaakt van rauwe koeienmelk en rijpt minimaal 4 weken in een houten bakje.

In het dorpje Epoisses begon de productie van deze kaas in 1956 opnieuw nadat de Tweede Wereldoorlog een stop had veroorzaakt. In de tijd van Napoleon was deze kaas reeds populair. Het is een sterk geurende kaas met gewassen korst en hij ruikt naar Marc de Bourgogne. De pà¢te heeft een fijne structuur, smelt op de tong en smaakt naar een mengeling van zout, metaal en melk. De affinage duurt minimaal vier weken; de kaas wordt eerst gewassen waarna Marc de Bourgogne aan de vloeistof wordt toegevoegd. De kaas wordt vervolgens een- tot driemaal per week gewassen waarbij de hoeveelheid marc steeds meer wordt verhoogd. De Epoisses fermier wordt gemaakt van rauwe koeienmelk en rijpt in een houten bakje.

Roodflorakazen

Roodflorakazen worden gewassen met pekelwater. Ze zijn vaak sterker van geur en overtreffen de smaak van harde kazen. Ze zijn smeuà¯g, soms lepelbaar en toch krachtig van smaak. De roodflora wordt al aan de melk toegevoegd en komt tot ontwikkeling bij het wassen van de kazen met vloeistoffen zoals pekel of eau de vie.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.