Crème Fraîche

10,40 €/kg

Bourgondisch Lifestyle

Aangezuurde verse room

10,40 €/kg

Aangezuurde verse room

Creme fraiche betekent in het letterlijk 'verse room'. De room is gezuurd en smaakt enigszins zuur. Het aanzuren gebeurt vrij snel, na 12 uur inwerken op kamertemperatuur is de room al creme fraiche geworden en bevat dan ongeveer 35 procent melkvet. Dit is minder dan bijvoorbeeld slagroom (40 procent), maar meer dan bijvoorbeeld zure room (10 procent). Het is ook minder vloeibaar dan room en stroomt niet uit de verpakking maar kan beter met een lepel eruit gehaald worden. Oorspronkelijk is creme fraiche ontstaan in Normandie, Frankrijk. Het kan zowel koud als warm gebruikt worden. Koud is het ideaal om te gebruiken als basis voor sauzen. Warm is het beter te gebruiken dan bijvoorbeeld zure room. Dit komt omdat het meer melkvet bevat en daarom minder snel gaat schiften. Dit betekent helaas niet dat het helemaal niet kan schiften, kijk hier dus mee uit.

Conditievers
HerkomstFrankrijk
Eenheid prijs10,40 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.