Comté Millesieme 36 maanden

Bourgondisch Lifestyle

Deze grote kaas uit de Jura, wordt gemaakt van rauwe koemelk en is stevig met eiwitkristallen en animale tonen, waarbij de smaak van geroosterde noten naar vorenkomt.

Deze grote kaas uit de Jura, wordt gemaakt van rauwe koemelk en is stevig met eiwitkristallen en animale tonen, waarbij de smaak van geroosterde noten naar vorenkomt.

Deze grote kaas behoort zeker tot de favorieten van iedere kaasliefhebber. Al eeuwen wordt deze kaas geproduceerd door de kleine boeren uit de Jura. Dit gebied kent hele strenge winters en dus moest er een kaas ontwikkeld worden die zowel voedzaam was als een lange houdbaarheid had. Elke Comté vergt ongeveer 500 liter melk. De boeren besloten samen te gaan werken omdat er meerdere kuddes nodig waren om deze hoeveelheid melk te produceren. Het resultaat is deze geweldige kaas. Inmiddels is de Comté zo populair dat het vandaag de dag de meest gegeten kaas is van Frankrijk.
De Comté wordt gemaakt van de rauwe koemelk van het ras Montbéliard. Deze koeien grazen op de unieke vlaktes van de Jura. De kruiden die daar te vinden zijn, komen fantastisch naar voren in de smaak van de kaas. De Comté heeft een AOC keurmerk, waardoor de kaas aan strenge regels moet voldoen. Onze Comté, alleen gemaakt tijdens de zomermaanden, wordt vervolgens geaffineerd in het beroemde fort van St. Antoine en daarna door de keldermeester speciaal voor Bourgondisch Lifestyle geselecteerd.
De Comté Millesieme is stevig met eiwitkristallen en animale tonen, waarbij de smaak van geroosterde noten naar vorenkomt. Toch zult u deze kaas zeker zelf moeten proeven. Er zijn namelijk kenners geweest die na uitgebreid proeven, maar liefst 80 aroma's terug proefden, variërend van vanille tot nootmuskaat.

Harde kazen

De harde kazen kenmerken zich door hun fruitigheid en nootachtige tonen. Deze smaken blijven door de romige voorganger van het kaasplankje lang hangen. 

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Jura
Eenheid prijs45,40 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.