Charolais fermier chèvre

Bourgondisch Lifestyle

207BL

Een stevige geitenkaas afkomstig uit de Bourgogne met een extreem smeuïge smaak ondanks de wat drogere structuur.

Een stevige geitenkaas afkomstig uit de Bourgogne met een extreem smeuïge smaak ondanks de wat drogere structuur.

Deze stevige geitenkaas is afkomstig uit de Bourgogne, uit de omgeving Charolles. In deze streek vindt het koeienras de Charolais zijn oorsprong. Deze koeien zijn echter geschikter voor de vleesindustrie dan voor de zuivel. Terwijl de boeren bezig waren met hun kuddes, hielden de boerinnen een aantal geiten waarvan zij zelf de melk gingen gebruiken om voorzichtig wat kaasjes te maken. Zo ontstond langzaam aan de chèvre Charolais, als tegenhanger van de koeien. Het bijzondere aan deze kaas zit in de productie. In tegenstelling tot veel andere kazen rijpt de melk eerst een hele dag, voordat het stremsel wordt toegevoegd. Hierdoor behoudt hij later zijn extreem smeuà¯ge smaak ondanks zijn wat drogere structuur. Nadat de melk gestremd is wordt de wrongel in de typische charolaisvorm gegoten. Dit moet uitermate voorzichtig gebeuren om de gemaakte balans niet te verstoren. De volgende drie dagen wordt de kaas met zout bestrooid. Hierna rijpt de kaas nog minimaal 2 weken. Wanneer de Charolais jong is, heeft deze een zachte stroachtige kleur, naarmate de kaas ouder wordt en vocht verliest droogt de korst in en ontstaat er een blauw/grijze dons op de korst die de smaak alleen maar ten goede komt. Een bijzonder juweel uit de Bourgogne, dat zeker iets extra zal bieden op uw kaasplateau.

Geiten- en schapenkazen

Geiten- en schapenkazen hebben een hoog zuurgehalte en kenmerken zich door ‘frisheid'. Dat maakt de smaakpapillen wakker en bereidt de mond voor op de andere smaken die zich tijdens de proeverij voordoen.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Charolles, Bourgogne
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.