Chaources fermier AOC

Bourgondisch Lifestyle

14BL

Een geweldig witflora-kaasje uit de Champagnestreek in het Noorden van Frankrijk, gemaakt van rauwe koemelk met een rijpingstijd van minimaal 3 weken.

Een geweldig witflora-kaasje uit de Champagnestreek in het Noorden van Frankrijk, gemaakt van rauwe koemelk met een rijpingstijd van minimaal 3 weken.

Een geweldig witflora-kaasje uit de Champagnestreek, in het noorden van Frankrijk. De Chaource wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft sinds 1970 een AOC-benaming. Dit betekent dat er strenge eisen aan de productie van deze kaas worden gesteld. De kaas werd in de 14de eeuw al gemaakt, en kreeg populariteit toen de handelaren de kaas meenamen naar de grote markten van Parijs en Lyon. De Chaource ondergaat een rijpingstijd van minimaal 3 weken. In dit stadium krijgt de kaas een spierwitte, fluweelzachte korst. Langs de korst is de pà¢te smeuà¯g en “loopt" zelfs iets weg. De kern heeft een krijtachtige structuur. De combinatie van de drie zorgt voor een waanzinnig mondgevoel met een geweldige smaak. Lichte tonen van hazelnoten en gedroogd fruit, met mooie frisse melkzuren. De Chaource staat bekend als geweldige begeleider van een aperitief als bijvoorbeeld Champagne. Dit komt uiteraard ook omdat deze twee buren van elkaar zijn. Succes verzekerd!

Witflora- en romige kazen

Deze kazen hebben een romige structuur en zijn zacht van smaak. Deze groep kazen zorgt ervoor dat er een filmpje op je gehemelte ontstaat die straks de smaak van de harde kazen langer laat ‘spelen'.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Champagne
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.