Cashel Blue

Bourgondisch Lifestyle

Een milde blauwaderkaas uit Ierland, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, vol maar mild van smaak. De Cashel Blue is ook zeer geschikt om tijdens het koken te gebruiken.

Een milde blauwaderkaas uit Ierland, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, vol maar mild van smaak. De Cashel Blue is ook zeer geschikt om tijdens het koken te gebruiken.

Misschien wel de bekendste Ierse kaas in ons assortiment. Deze milde blauwader wordt sinds 1984 gemaakt door Louis en Jane Grubb in Tipperary, Ierland. Voor die tijd leefden er allerlei dieren op de boerderij, maar Louis wilde graag zuivelproducten gaan maken en stelde een kudde koeien samen. Na veel experimenteren met verschillende soorten kaas, werd uiteindelijk de Cashel Blue ontwikkeld. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en is vernoemd naar een eeuwenoud kasteel, dat gezien wordt als een nationaal symbool. Bij het ontstaan van de Cashel Blue waren de Grubbs ervan overtuigd dat ook zij een nationaal symbool in handen hadden en werd de kaas dus naar dit monument vernoemd. Een jongere Cashel Blue rijpt ongeveer 8 weken. De structuur is dan nog iets droger, maar in de mond wel al romig. Wanneer de Cashel Blue de leeftijd van ongeveer 3 maanden heeft, wordt de structuur smeuiger. De kaas zal echter altijd vol maar wel mild van smaak zijn. De Cashel Blue is dus ook een mooie kaas om tijdens het koken te gebruiken.
Doordat deze kaas van gepasteuriseerde melk is gemaakt kan deze ook door zwangere dames gegeten worden.

Blauwflorakazen

De blauwflora- of blauwaderkazen worden bijna allemaal bereid met penicillium roqueforti. Deze kazen zijn krachtig van smaak. Bovendien blijft de smaak lang aanwezig. De penicillium zorgt ervoor dat de spijsvertering goed op gang komt. De basis van de penicillium is ooit ontstaan in de omgeving van Roquefort en wordt nog steeds gekweekt op de traditionele boerenbroden.

Conditievers
HerkomstIerland, Tipperary
Eenheid prijs35,30 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.