Brillat Savarin fermier ALC

Bourgondisch Lifestyle

De Brillat Savarin is een triple roomkaas die wordt gemaakt in de regio Île de France van rauwe koemelk.

De Brillat Savarin is een triple roomkaas die wordt gemaakt in de regio Île de France van rauwe koemelk.

“Een maaltijd zonder wat kaas is als een prachtige vrouw met maar 1 oog" aldus de beroemde gastronoom en recensent Jean Anthelme Brillat Savarin. Henry Androuet, een bekende kaasmaker koos in 1930 een triple roomkaas om naar deze meneer te vernoemen, ter ere van de man die kaas bij elke maaltijd adviseerde. Dit idee was meteen een groot succes en een nieuwe kaas was geboren. De Brillat wordt vandaag de dag gemaakt van rauwe melk in de regio àŽle de France. Als de kaas jong gegeten wordt, proeft men vooral heel veel room en smelt deze op de tong. Rijper gegeten, wordt de Brillat iets droger, maar zeker ook iets pikanter. Tijdens de rijpingsperiode, die minimaal 3 weken is, krijgt de kaas een prachtige witte donslaag, die ook weer verdwijnt naarmate de kaas ouder wordt.

Witflora- en romige kazen

Deze kazen hebben een romige structuur en zijn zacht van smaak. Deze groep kazen zorgt ervoor dat er een filmpje op je gehemelte ontstaat die straks de smaak van de harde kazen langer laat ‘spelen'.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Île de France
Eenheid prijs20,15 €/stuk
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.