Boeren Leidse sleutel 30+ oud

Bourgondisch Lifestyle

De Boeren Leidse sleutel is een stevige 30+ kaas, ietwat kruimelig van structuur met uitzonderlijk veel pit en mooi vol van smaak.

De Boeren Leidse sleutel is een stevige 30+ kaas, ietwat kruimelig van structuur met uitzonderlijk veel pit en mooi vol van smaak.

Deze klassieker wordt nog maar door 12 kaasmakers rondom Leiden gemaakt en hierdoor ook goed beschermd om te voorkomen dat dit mooie product verloren gaat. Je herkent de echte Leidse Sleutelkaas aan zijn rode korst waarop twee sleutels, het wapen van Leiden, zijn afgedrukt. Het bijzondere aan deze kaas is dat het een zogeheten 30+ kaas is. Dit betekent dat er afgeroomde melk wordt gebruikt om de kaas te maken. Daarnaast wordt er komijnzaad aan de wrongel toegevoegd. De Boeren Leidse is stevig en ietwat kruimelig van structuur. Toch heeft de kaas uitzonderlijk veel pit en is mooi vol van smaak.

Harde kazen

De harde kazen kenmerken zich door hun fruitigheid en nootachtige tonen. Deze smaken blijven door de romige voorganger van het kaasplankje lang hangen. 

Conditievers
HerkomstNederland, rondom Leiden
Eenheid prijs24,10 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.