Blu noce d'Asti

Bourgondisch Lifestyle

Een blauwaderkaas uit Italië gemaakt van rauwe koemelk in het hartje van de Piëmonte nabij de stad Bra en geaffineerd met de Moscato dAsti van het huis Ascheri.

Een blauwaderkaas uit Italië gemaakt van rauwe koemelk in het hartje van de Piëmonte nabij de stad Bra en geaffineerd met de Moscato dAsti van het huis Ascheri.

Een wat minder bekende blauwader uit Italië, maar zeker eentje die niet onder doet voor bijvoorbeeld de bekendere Gorgonzola. Gemaakt van rauwe koemelk in het hartje van de Piëmonte nabij de stad Bra, het kaasmekka van Noordwest Italië. Qua uiterlijk lijkt deze kaas op de Bleu d'Auvergne, met mooie aders die de pà¢te sieren. De smaak is echter iets complexer. De Blu Noce heeft een pittig karakter en is lekker ziltig van smaak, maar heeft een romige pà¢te die het geheel mooi in balans brengt. Wanneer de kaas bij Bourgondisch Lifestyle binnenkomt, wordt deze gewassen met de Moscato d'Asti van het huis Ascheri. De Moscato geeft een subtiel zoetje mee aan de Blu Noce. Bij deze kaas is er een geweldige balans gevonden tussen ziltig en zoet, waarbij het één het ander niet overheerst, maar er juist een mooi samenspel ontstaat.

Blauwflorakazen

De blauwflora- of blauwaderkazen worden bijna allemaal bereid met penicillium roqueforti. Deze kazen zijn krachtig van smaak. Bovendien blijft de smaak lang aanwezig. De penicillium zorgt ervoor dat de spijsvertering goed op gang komt. De basis van de penicillium is ooit ontstaan in de omgeving van Roquefort en wordt nog steeds gekweekt op de traditionele boerenbroden.

Conditievers
HerkomstItalië, Piëmonte
Eenheid prijs53,45 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.