Bleu régalis

Bourgondisch Lifestyle

Een fantastische blauwader uit de Pyreneeën gemaakt van rauwe schapenmelk, gerijpt in een laag van parafine.

Een fantastische blauwader uit de Pyreneeën gemaakt van rauwe schapenmelk, gerijpt in een laag van parafine.

Een fantastische blauwader uit de Pyreneeën. Deze heerlijke kaas wordt gemaakt van rauwe schapenmelk. De productiewijze en het formaat hebben veel weg van een Roquefort. Het grote verschil is echter dat de Régalis rijpt in een laag van parafine. Het gevolg hiervan is dat de kaas moeilijker zijn vocht kwijt kan en dus super romig wordt. Dit zorgt ervoor dat deze blauwaderkaas erg populair is. De pittige kant van de penicillinum Roqueforti is subtiel en wordt mooi in balans gebracht door de smeuà¯ge kant van de kaas. De bleu de Régalis is een echte allemansvriend, die zelfs sommige mensen die niet van blauw geaderde kazen houden, anders zal doen overtuigen.

Blauwflorakazen

De blauwflora- of blauwaderkazen worden bijna allemaal bereid met penicillium roqueforti. Deze kazen zijn krachtig van smaak. Bovendien blijft de smaak lang aanwezig. De penicillium zorgt ervoor dat de spijsvertering goed op gang komt. De basis van de penicillium is ooit ontstaan in de omgeving van Roquefort en wordt nog steeds gekweekt op de traditionele boerenbroden.

Conditievers
HerkomstFrankrijk, Pyreneeën
Eenheid prijs39,60 €/kg
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.